Companyies d'arreu del món de teatre amateur visitaran poblacions gironines, on seran rebudes per companyies locals per gaudir d'una jornada de convivència que culminarà amb una representació teatral de la companyia convidada. El Fitag als Municipis construeix ponts entre el teatre amateur local i internacional.

Com explica Martí Peraferrer, director del festival, Fitag als Municipis funciona com «un triangle d'interacció i col·laboració entre els ajuntaments dels municipis, les companyies participants i el Fitag».

La proposta no ha deixat de créixer: l'any que va néixer el projecte, eren quatre els municipis participants, mentre que enguany, fins a onze localitats gironines formen part d'aquesta experiència.

Enguany cal destacar com a nova incorporació al projecte Fitag als Municipis la localitat de Campdevànol, que acollirà l'obra Upside Down! The Reverse Side of the Earth, representada per la companyia russa Theatre-studio Muesli.

La participació de Campdevànol se suma a les propostes que repeteixen respecte a l'edició anterior: Figueres, que acollirà aquest diumenge 27 la coproducció Un barret de copa, Puigcerdà, Sant Gregori, Palamós, Sant Pere Pescador, Salt, Vidreres, Lloret de Mar, Llançà i Maçanet de la Selva.