El músic gironí Lluís Llach publicarà el proper 7 de novembre la seva tercera novel·la, El noi del Maravillas, una de les obres destacades entre les novetats literàries de tardor que sortirà en català (Empúries) i castellà (Destino). Es tracta d'una història «emotiva i personal» d'un cantant i un teatre de varietats del Paral·lel, el Maravillas. La veu del protagonista es confon amb la de Llach en un recorregut per la vida del personatge, per les experiències vinculades a la professió i per la trajectòria personal i d'una època. Un retrat que va des de la postguerra fins a l'esclat de les llibertats i la modernitat dels anys 60 i 70.

A més de l'obra de Llach, la temporada de tardor serà prolífica per tots els nous títols que arribaran a les llibreries. A més, destaca la publicació al novembre dels escrits inèdits de Josep Pla, Fer-se totes les il·lusions possibles i altres notes disperses i es recuperarà Els catalans als camps nazis (Edicions 62), de Montserrat Roig.

Els escriptors Rafael Vallbona, Jordi Puntí i Martí Domínguez són tres dels més puntuals. Abans que comenci el setembre, el dia 30 d'agost, a les llibreries ja es podrà fullejar La casa de la frontera (Edicions 62), del barceloní Rafael Vallbona, amb la qual va guanyar el Premi BBVA Sant Joan, una història que recorre el segle XX a través d'una família de la Cerdanya.

Jordi Puntí, després de l'èxit de Maletes perdudes, torna el 6 de setembre amb els contes Això no és Amèrica (Empúries), quan també es podrà conèixer la novel·la L'assassí que estimava els llibres (Proa), del valencià Martí Domínguez, i Gramàtica dels noms propis (Club Editor), de Lluís Maria Todó, qui busseja entre la seva pròpia història familiar.

Altres llibres que sortiran de la impremta el 6 de setembre són El retorn (Columna), de Carles Casajuana; La ciutat dels llops (Columna), d'Andreu Carranza; Els fills de Llacuna Park (L'Altra Editorial), de Maria Guasch; Afores (Edicions 1984), de l'editor Ramon Mas, i Les quatre vinyes de l'oncle Antoine (Angle), de Xavier Aliaga. El periodista radiofònic Ricard Ustrell debutarà el dia 7 com a novel·lista amb Sense tu (Rosa dels Vents), mentre que Agustí Pons serà als prestatges el 13 amb l'assaig Zuric, 1917 (Pòrtic), Coia Valls ho farà amb Si tu m'escoltes (Comanegra) i un dia abans apareixerà Ets un merda i ho saps (Ara Llibres), del sempre provocador Jair Domínguez.

Octubre és el mes d' El camí de les Aigües (Amsterdam), de Carme Martí, autora d' Un cel de plom, sobre Neus Català, i de Kilian Jornet, qui ha escrit Summits Of My Life (Ara Llibres), amb espectaculars imatges sobre les seves ascensions. Altres volums que veuran la llum seran Seguiràs el ritme del fantasma jamaicà (Angle), d'Albert Pijuan; el dietari La bellesa del temps (Proa), de Valentí Puig; Els anys de la serp (Proa), de Joan Rendé, així com l'obra completa del desaparegut David Vilaseca, a càrrec de L'Altra Editorial.

Al novembre, Lluís Llach no serà l'únic a estrenar llibre, ja que torna després de vuit anys sense obres de ficció Miquel de Palol amb L'Àngel i el Mentor (Angle Editorial); Sílvia Soler, amb un recopilatori d'articles del diari Ara, Rellotges de sol (Columna), i Xavier Rubert de Ventós amb els aforismes Si no corro, caic (Empúries). Francesc Miralles i Àlex Rovira, una altra vegada a quatre mans, crearan Alegria (Columna); Joan Lluís Bozzo oferirà la biografia del seu amic Pepe Rubianes a Pepe i jo (Pòrtic) i Ramon Buckley mostrarà Les mil i una cares de Carme Riera (Proa).

En l'apartat de poesia, aquesta tardor veurà la publicació d' Arbre que s'allunya (LaBreu), d'Antoni Clapés; Esquenes vinclades (Edicions de 1984), de Pau Vadell; Epístoles a Josep Carner (Quaderns Crema), de Salvador Oliva; o Un hivern fascinant (Proa), de Joan Margarit.

D'una altra banda, també podran llegir-se en català autors com Paul Auster, J. K. Rowling o Dan Brown, entre d'altres.