Unes obres en un habitatge del carrer del Pont de la Bisbal d'Empordà han deixat al descobert un conjunt de peces de terrissa que es varen utilitzar per emplenar l'interior d'una volta construïda durant el segle XVIII. Aquestes peces han estat donades al Terracotta Museu, on seran inventariades i estudiades.

El conjunt de ceràmica que s'ha localitzat es caracteritza «per la seva heterogeneïtat tipològica, lligada a una mateixa procedència», han informat fons del museu.

Així, la majoria són atuells de l'àmbit domèstic que presenten defectes que es varen produir durant la cuita o en el moment de desenfornar, i que en quedar inutilitzats per al seu ús, passaven a usar-se per farcis voltes en treballs de construcció d'edificis, on els atuells eren apreciats per la seva lleugeresa. L'ús d'atuells en la construcció es coneix des de temps dels romans.

També hi ha alguns objectes trencats o desgastats per l'ús. Hi ha 40 atuells de diferents tipus: càntirs, poals, barrals, orinals, plats de pagès i una conca.