El Festival de Teatre Amateur de Girona (Fitag) va presentar ahir «Fitag Barris», un projecte nou que té com a objectiu fer partícips tots els barris de la ciutat de Girona. Amb aquesta iniciativa es pretén ampliar l'àrea d'influència del festival per tal de donar més importància als barris de la ciutat.

En aquest sentit, ahir ahir totes les companyies del Fitag es van desplaçar a Montjuïc, on van gaudir d'una visita guiada al castell i van participar en un acte amb l'associació de veïns del barri i els regidors Eva Palau i Carles Ribas. Més tard, l'esdeveniment va culminar amb un espectacle de danses i folklore marroquí lligat al Cicle de Teatre Marroquí que s'ofereix en el marc del Fitag.

D'altra banda, avui comença el Petit Fitag, la secció del Festival pensada per als infants. L'espai permetrà que els nens d'entre 3 i 10 anys «es converteixin en superherois i superheroïnes» mitjançant el teatre. L'organització del Festival rebrà les propostes de coreografies dels nois i noies que vulguin pujar a l'escenari a cantar la cançó Superpoders! Les primeres actuacions del Petit Fitag tindran lloc de les 11 del matí a la 1 del migdia amb la participació de Màgic Kasana, Luca i Inter, Teatro Clásico de Maspalomas i de la companya russa Muesli.