Amb l'estiu acabant-se arriba el moment d'analitzar el que s'ha vist més al món del cinema aquests mesos. Hi ha hagut moltes pel·lícules que han desfilat per la gran pantalla però només algunes han estat èxits de recaptació multimilionaris. Per això us presentem les 10 pel·lícules amb més ingressos.

10. EMOJI (144 milions de dòlars)

La pel·lícula animada d'Anthony Leondis va ser estrenada el 28 de juliol, per la qual cosa encara pot augmentar la xifra d'ingressos. Les despeses d'aquesta pel·lícula no van ser molt altes per l'èxit que ha aconseguit, 50 milions de dòlars, i de moment ja ha aconseguit un benefici de 94 milions.

9. Rei Arturo: La Llegenda d'Excalibur (146 milions de dòlars)

La superproducció del mític personatge no ha aconseguit deixar enrere les pèrdues tot i que encara li queda temps a cartellera, ja que la seva estrena va ser l'11 d'agost. El cost de la pel·lícula va ser de 29 milions de dòlars més del que han ingressat.

8. Valerian i la Ciutat dels Mil Planetes (172 milions de dòlars)

Malgrat els beneficis que ha generat, com pel·lícules anteriors, els costos de producció van ser alts i encara té 5 milions de pèrdues. El seu mal acolliment a EUA (només el 20% dels espectadors van ser d'aquest país) es va compensar amb èxit fora de les fronteres nord-americanes i el que han permès que la pel·lícula de cara de Levigne no sigui un fracàs absolut.

7. La guerra del planeta dels simis (359 milions de dòlars)

El nou lliurament d'aquesta saga es pot catalogar ja com un èxit. Ha aconseguit uns beneficis de 209 milions, tot i que a diferència d'altres exemples d'aquesta llista, ha tingut temps a pantalla per aconseguir consolidar aquest èxit, ja que el seu primer visionat va ser el 10 de juliol.

6. La Mòmia (410 milions de dòlars)

La superproducció de la mítica saga, aquesta vegada protagonitzada per Tom Cruise, encara que no hagi tingut bon acolliment entre la crítica, ha estat un èxit en cartellera amb més de 285 milions de benefici des de la seva estrena el 9 de juny.

5. Dunkerque (412 milions de dòlars)

L'obra de Christopher Nolan es troba a l'equador d'aquesta llista. Des del primer moment en sortir al mercat el 12 de juliol ha arrasat a la crítica però això no ha passat el mateix amb el públic. Tot i que ha aconseguit unes xifres gens menyspreables (un benefici de 312 milions de dòlars) no ha entrat entre les 3 que més han generat aquest estiu.

4. Transformers: l'últim cavaller (603 milions de dòlars)

La nova superproducció de Michael Bay ha estat una de les pel·lícules més rendibles de l'estiu. A EUA ha triomfat molt menys que en la resta del món (el 80% que va veure aquesta pel·lícula no era del país nord-americà). Malgrat això sembla que després de tants lliuraments la fórmula de la saga no s'esgota. Encara que els valors de producció van ser altíssims (més del doble que els de Dunkerque per exemple), el seu benefici ha estat superior, ni més ni menys que de 389 milions de dòlars.

3. Spider-Man: Homecoming (737 milions de dòlars)

Disney ha tornat a triomfar a taquilla amb la seva gallina dels ous d'or, Marvel. Aquesta pel·lícula va ser la que més va ingressar el dia d'estrena (117.000 dòlars) el 28 de juliol. Sabent que aniria a generar uns enormes ingressos, la productora va gastar 175 milions per dur a terme aquest projecte. Efectivament la inversió va compensar, ja que el benefici ha estat de 562 milions.

2. Wonder Woman (806 milions de dòlars)

Si Disney intentava aconseguir l'èxit de l'estiu mitjançant Marvel, la Warner va fer el propi amb DC i va portar al mercat la segona obra amb més ingressos de l'estiu. La pel·lícula llançada al mercat el 2 de juny ha estat un gran èxit, amb un benefici de 657 milions de dòlars.

1. Gru 3: El meu dolent preferit (972 milions de dòlars)

El rei d'aquesta llista ha estat la pel·lícula animada de Pierre Coffin i Kyle Balda. Universal Studios sens dubte ha fet el negoci de l'estiu, ja que la pel·lícula va costar poc en comparació de les altres (80 milions) aconseguint un benefici de 892 milions de dòlars.