15 de setembre de 2017
15.09.2017

CaixaForum Girona mostra l'escombra de Harry Potter i una reproducció de King Kong

Una exposició de la Cinémathèque Française proposa un viatge al món «intens i espontani» de les emocions infantils al cinema

21.09.2017 | 01:20
CaixaForum Girona mostra l'escombra de Harry Potter i una reproducció de King Kong

Dibuixos que han servit per produir pel·lícules, guions il·lustrats, fotografies de rodatge, cartells, maquetes, vestuari i tota mena d'objectes procedents de les col·leccions de la Cinémathèque Française, considerada de les millors del món, s'exhibeixen en una exposició que ahir va quedar inaugurada al CaixaForum Girona.

Faran les delícies de mitòmans i fetitxistes una escombra del rodatge de Harry Potter i la pedra filosofal (Chris Columbus, 2001), l'enlluernador vestit «color de lluna» que Catherine Deneuve va lluir a Peau d'âne (Jacques Remy, 1970), dibuixos en tinta sobre paper preparatoris de Persèpolis, la novel·la gràfica de Marjane Satrapi que Vincent Paronnaud va portar al cinema el 2007, o la recreació de la figura de King Kong que va servir per promocionar a París la pel·lícula de Peter Jackson de 2004.

L'exposició Cinema i emocions. Un viatge a la infància, exhibeix unes 230 peces de la Cinémathèque i de fons personals de col·leccionistes com l'empordanès Lluís Benejam per convidar els adults a un viatge al món de les emocions de la infantesa a través del cinema.

La mostra, que ha tingut molt bona acollida a la Cinémathèque a París fins al passat mes de juliol, i que després de Girona itinerarà pels altres CaixaForum de l'Estat fins al 2020, es nodreix també de la projecció de fragments de pel·lícules com la irreverent i alhora dolcíssima morrejada enfront del mar d'un nen i una nena de 12 anys a Moonrise kingdom (Wes Anderson, EUA, 2012)
.
En diferents pantalles que el visitant troba a través del recorregut, també es projecten fragments d´Alícia al País de les Meravelles, Cinema Paradiso, Cría cuervos, El viatge de Chihiro, Pa negre o L'infant salvatge, entre moltes altres.

La comissària de la mostra , Gabrielle Sébire, directora del Servei Educatiu de la Cinémathèque, va declarar a la presentació que «el tema de la infància en el cinema és un tema universal» i que «davant una mateixa pel·lícula un nen pot sentir alegria, tristesa o por».
Sébire ha visualitzat més de 300 pel·lícules d'arreu del món de diferents èpoques per triar els fragments més il·lustratius del món infantil de les emocions. «Hi ha autèntics tresors al fons de la Cinémathèque per recrear la màgia del cinema», va dir.

Elisa Duran, directora general adjunta de la Fundació La Caixa, que organitza la mostra, va dir que «els nens expressen d'una forma més intensa i espontània les emocions».

La mostra es divideix en set àmbits: Alegria, ràbia, riure, llàgrimes, por, valentia i il·lusió. Al llarg del recorregut hi ha nombroses fotos de grans protagonistes del cine infantil com Chaplin, Laurel et Hardy i fotogrames o documents de films com Bambi.
L'exposició va quedar ahir inaugurada amb la conferència Els infants del cinema, d'ahir i d'avui, a càrrec de Gabrielle Sébire al CaixaForum. Com és habitual, s'ofereixen visites comentades per a grups, un cicle de conferències sobre les emocions i activitats per a un públic escolar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema