Jordi Purtí i l'Orquestra de Cambra de l'Empordà (OCE), que ja van col·laborar en la comèdia musical "Concerto a tempo de umore", tornen a col·laborar amb una nova obra, "Desconcerto", amb la qual el Teatre Condal inaugura la temporada 2017-2018.

"Desconcerto" aposta novament per combinar música clàssica, teatre de gest i humor, eines per posar a l'abast de tothom el repertori de música clàssica d'una manera original i diferent.

"Desconcerto" és, segons Jordi Purtí, creador i director de la peça, "un espectacle universal, tal com ho és també la música clàssica, perquè el virtuosisme dels músics, les accions que se succeeixen en escena, el teatre gestual i els tocs d'humor atrapen a tota mena de públic", ha afegit.

En aquesta ocasió, l'espai escènic queda obert i els músics estan permanentment en moviment.

"El mèrit dels músics recau en el fet que han hagut de vèncer dificultats alienes al fet musical", ha assenyalat Purtí en la presentació de l'espectacle.

Durant l'obra, la companyia juga, salta i balla mentre interpreta reconegudes peces del repertori clàssic i el fil conductor és la lluita entre el concert oficial i les versions de les peces clàssiques que proposen els músics al seu director.

El resultat és un espectacle orquestral i coral, similar a un ball en el qual els músics toquen i actuen al mateix temps.

Creada fa 28 anys, l'OCE és l'única orquestra de corda estable de Catalunya i sota la direcció de Carles Coll, ha actuat a tot el món i ha realitzat 3.300 actuacions.

Amb "Concert a tempo de umore", l'OCE ha triomfat a tot el món i, durant l'estiu passat, ha captivat el públic del Fringe Festival d'Edimburg i del Festival d'Avinyó.

Per a Jordi González, vicepresident d'Art i Continguts del Grup Focus, és una proesa triomfar en aquests festivals i aquest fet "fa valer la internacionalitat de les companyies musicals catalanes".

"Desconcerto" iniciarà les seves funcions aquest dimecres, 20 de setembre, i estarà en cartell fins al 8 d'octubre.