El Museu de l'Empordà de Figueres ja té nou director, Eduard Bech. L'equipament, que estava dirigit per l'àrea de Cultura de l'Ajuntament des de fa dos anys, va convocar un concurs de mèrits i projecte al qual es van presentar un total de 26 aspirants.

Bech, llicenciat en Història de l'Art i màster en Gestió del patrimoni cultural, actualment és responsable de comunicació dels Museus d'Olot i conservador del Museu de Sants.

L'alcaldessa i regidora de Cultura, Marta Felip, va celebrar ahir a través d'un comunicat la resolució del concurs i espera que amb la nova incorporació es doni un «nou impuls» a l'equipament, situat a la Rambla de Figueres.

Una nova pàgina

«Obrim una nova pàgina que ens ha de permetre posar en valor i dinamitzar el museu, acostant-lo als figuerencs i empordanesos i projectar-lo arreu», assegura l'alcaldessa.

El centre estava gestionat fins a finals de 2014 a través d'un consorci però el consistori el va dissoldre anunciant que volia canviar-ne el model i va acomiadar la fins llavors directora, Anna Capella, que feia anys que estava al capdavant de la institució.