El portaveu del Govern i ministre d'Educació, Cultura i Esport, Íñigo Méndez de Vigo, va confirmar ahir en la roda de premsa del Consell de Ministres que l'IVA del cinema baixarà del 21 al 10 % i que així es recollirà en el projecte de pressupostos.

«Hi ha una baixada molt esperada pel món del cinema que és la de l'IVA. Els pressupostos generals de l'Estat contindran aquesta baixada del 21 al 10%», va dir.

«Crec que aquesta nit s'inaugura el festival de cinema de Sant Sebastià i serà una notícia ben rebuda, i espero que almenys em diguin alguna cosa amable aquesta nit. Això és una broma», va dir rient.

Aquest Govern «vol és que els diners estiguin a la butxaca dels espanyols perquè facin el que vulguin». «Però és veritat -va precisar- que vam haver d'apujar determinats impostos en un moment donat quan vam arribar al Govern l'any 2012 perquè la situació que ens va deixar el govern anterior era de fallida, va caldre prendre mesures que no ens van agradar. Però també vam dir que quan la situació millorés canviarien les mesures», va dir i tot seguit anunciar la baixada de l'IVA del cinema.

«Això és una bona notícia i és un compromís que el Govern compleix. La cultura és una cosa que gaudim tots i ens fa feliços».

El Govern espanyol va baixar l'IVA dels espectacles en viu el passat 31 de març, del 21 al 10 %, i va anunciar que es baixaria «quan es pogués» el del cinema.

El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, presentarà els Pressupostos Generals de l'Estat la setmana vinent i en ells es tindrà en compte la baixada de l'IVA del cinema, demanada pel sector des que es va apujar el 2012.