La companyia del Ballet de Moscou presenta en el seu nou pas per Girona Don Quixot, ballet en tres actes basat en el capítol XIX del segon llibre d' El ingenioso hidalgo Don Quijote de la Mancha, de Miguel de Cervantes.

L'espectacle es podrà veure a l'Auditori de Girona aquest divendres a les 9 de la nit.

L'estrena mundial d'aquest ballet amb música de Ludwig Minkus es va fer al Teatre Bolxoi de Moscou, el 26 de desembre de 1869. Marius Petipà revisaria en múltiples ocasions aquesta obra i, a partir de les diferents versions del coreògraf Alexander Gorski.

L'argument se centra principalment en l'amor entre Kitri i Basili i les seves aventures amb els mítics personatges Don Quixot i Sancho Panza, extretes del segon volum de la novel·la de Cervantes.

«El virtoussisme i intensitat que desprenen els ballarins sobre l'escenari han convertit aquesta obra en una de les més exigents per als intèrprets, i en una sorpresa plena d'energia per al públic», ha explicat Rafel Oliver, promotor de l'espectacle.

Fundat el 1989 pel coreògraf i ballarí rus Timur Fayziev, el Ballet de Moscou està format per alguns dels més destacats ballarins i coreògrafs dels ballets russos.