Històries íntimes, de les olotines Jenni Rodà i Neus Verdaguer, és l'obra guanyadora del XXIII Premi de Literatura Eròtica La Vall d'Albaida, que convoca l'editorial Bromera del País Valencià.

Dels 13 originals presentats en l'edició de 2017, aquesta antologia és la que ha estat mereixedora dels 4.000 euros amb què la Mancomunitat de Municipis de la Vall d'Albaida dota el guardó, i serà publicada el 2018 en la col·lecció L'Eclèctica» d'Edicions Bromera.

El veredicte del jurat es va anunciar la nit del divendres, en l'acte celebrat a La Pobla del Duc.

Durant la gala, l'actriu Iolanda Muñoz va exercir de mestra de cerimònies amb l'acompanyament musical del violinista Enrique Palomares, el guitarrista Rubén Parejo i la cantant Carina Gringoli, a més d'una parella de ballarins.

Històries íntimes és una antologia de contes eròtics que narra les peripècies sexuals de diversos membres d'una mateixa família. Així, els relats adopten punts de vista molt diferents, tant pel que fa a l'edat de les protagonistes com a l'època en la qual se situa la història i també a l'orientació sexual dels personatges.

Bromera ha destacat en un comunicat que l'obra està bastida mitjançant relats interconnectats que adopten un ritme àgil i íntim, «amb un domini del llenguatge notable».

A més, cal afegir que totes les històries estan contades des d'una òptica femenina que suposa «una alenada d'aire fresc en aquest gènere».

El jurat, format per Ramon Ferrer, Marilo Àlvarez, Josep Andrés, Àngel Cano i Josepa Sopeña, amb Fede Vidal -conseller de Cultura de la Mancomunitat i alcalde d'Alfarrasí- com a secretari, ha destacat que «es tracta d'una obra molt completa, amb una prosa atractiva i una perspectiva marcadament femenina».

Neus Verdaguer i Pagès (Olot, 1982) és diplomada en Educació Social i en Magisteri. Treballa de mestra des de fa gairebé una dècada i ha publicat diversos articles relacionats amb el món de l'educació. L'any 2016 va publicar Si no hi ha demà, un llibre solidari autoeditat, escrit a quatre mans amb Sílvia Pagès, la protagonista de la història. També ha publicat el relat Diuen... a l'antologia solidària Lluitem junts.

Jenni Rodà i Casado (Olot, 1982) és llicenciada en Periodisme i fa més de deu anys que es dedica a la correcció i a la traducció en un servei lingüístic. Ha exercit com a professora de català per a adults i ha escrit alguns articles en mitjans de comunicació sobre llengua i l'àmbit socioeconòmic. Recentment ha guanyat diversos certàmens literaris i ha publicat Pintaungles de colors a l'antologia solidària Lluitem junts.