Josep Pla y Miguel Delibes. El escritor y su territorio és el títol de la jornada organitzada per la Càtedra Josep Pla de Literatura i Periodisme de la Universitat de Girona i la Fundación Miguel Delibes.

El Centre Cultural-Llibreria Blanquerna de Madrid serà l'espai de trobada de reconeguts especialistes universitaris, escriptors i acadèmics per reflexionar, aquest divendres 20 d'octubre, sobre la figura i obra d'aquests dos periodistes i escriptors que van demostrar un fort arrelament a la seva terra: Pla, a l'Empordà; i Delibes, a Castella i Lleó.

«Poques han estat les ocasions en què l'experiència vital i el context geogràfic han cristal·litzat en una comunió tan íntima com en els casos de Delibes i Pla», afirmen els organitzadors de l'acte, que comptarà amb el delegat de la Generalitat de Catalunya a Madrid, Ferran Mascarell.

Les sessions giraran a l'entorn de literatura, paisatge, història i memòria i, en una taula rodona, s'analitzarà l'empremta de Pla i Delibes.

Diversos especialistes universitaris aportaran la seva visió fruit de la seva recerca: Manuel Llanas (Universitat de Vic), parlarà de Los epistolarios de Josep Pla y Miguel Delibes con Josep Vergés; Xavier Pla (UdG), sobre Literatura y paisaje en Pla y Delibes; Blanca Ripoll (Universitat de Barcelona), de Las colaboraciones viajeras de Josep Pla y Miguel Delibes en la revista Destino; Francesc Montero (UdG), sobre Poética de lo cotidiano en 'La calle Estrecha' de Josep Pla, entre altres.