L'investigador australià Toby Miller, considerat una eminència en el camp de les indústries culturals, obrirà avui a Girona el seminari A Tempo Arts i Formació, que es desenvoluparà durant el cap de setmana com una activitat en el marc del festival Temporada Alta. L'activitat es durà a terme aquest divendres, dissabte i diumenge al Centre La Mercè.

Professor d'Estudis Culturals i Mitjans a la Universitat de Califòrnia (Riverside), Miller parlarà sobre el tema de ciutadania cultural.

El seminari comptarà a més amb la participació de la filòsofa Marina Garcés, que parlarà sobre educació i emancipació, i personalitats com el coreògraf Cesc Gelabert o Josep M. Aragay, el qual acompanya les persones en el seu creixement personal a través de l'aprenentatge en grup amb pilotes de bàsquet.

La jornada de divendres està oberta a tothom i les sessions de dissabte i diumenge tindran una orientació molt més pràctica amb un format de tallers orientats a professionals com ara mestres i professors d'arts en Centres d'Educació infantil i primària, Instituts d'Educació secundària o escoles d'art.

També va adreçat a artistes i gestors culturals vinculats a programes educatius, i mediadors en centres cívics i comunitaris que busquin eines per treballar el teatre, la música i la dansa en contextos de diversitat cultural.

L'assistència a totes les sessions dona dret al reconeixement de la formació per part del Departament d'Ensenyament.