Aquest dilluns a la tarda s'ha dut a terme el trasllat de la commovedora escultura El Crist Jacent, obra de Domènec Fita. La peça, considerada l'escultura del segle XX més notòria de la Catedral de Girona, dormirà per primera vegada fora del temple, on va quedar instal·lada l'any 1959, perquè formarà part de l'exposició El buit sobre el ple.

Les operacions de trasllat han requerit de l'ús de la grua i d'un servei especial de transport per amortir les vibracions i evitar danys a una pesant escultura elaborada en marbre fa més de mig segle.

L´exposició El buit sobre el ple és una una mostra retrospectiva que explicarà l´obra de Domènec Fita (Girona, 1927), de manera transversal, i permetrà al públic copsar la manera de fer l´artista i el seu ús de materials, així com la diversitat de temes tractats i els recursos i tècniques que ha anat abraçant al llarg de la seva dilatada carrera.

La Fundació Fita, comissària de l´exposició, presentarà dimecres aquesta exposició i també la mostra Geometrització per la ruptura, organitzada pel pintor Ignasi Esteve (Girona, 1963) que té com a voluntat explicar el sistema de treball de Fita.

La inauguració s´iniciarà a l´Auditori Josep Irla de la seu de la Generalitat de Catalunya amb la conferència L´art contemporani en la litúrgia després del Concili Vaticà II (15 de novembre a les 7 del vespre). Seguidament, a les 8 del vespre, s´inauguraran les exposicions de la Casa de Cultura.

Les dues mostres es podran visitar del 15 de novembre al 13 de gener. El buit sobre el ple, obrirà de dimarts a divendres d´11 a 20 h i els dissabtes d´11 a 18h. L´exposició Geometrització sobre la ruptura es podrà visitar de dilluns a divendres de 9 a 20 h (sala d´exposicions segon pis) i de dilluns a divendres de 16 a 20 h (Fundació Fita).

Paral·lelament s´ha organitzat una sèrie d´activitats familiars i escolars per aprofundir en l´univers creat per Fita i conèixer el seu procés de treball a través de les llibretes d´artista de Fita.

L´activitat es podrà fer lliurement coincidint amb l´horari d´obertura de l´exposició El buit sobre el ple. Pel dijous 30 de novembre (17.30 h) hi ha programada una visita guiada i un taller familiar. Cal inscripció prèvia a www.casadecultura.cat.