14 de novembre de 2017
14.11.2017

El MNAC programarà el 2018 una exposició inèdita sobre Gala i Dalí

El Museu Nacional anuncia també una mostra sobre el moviment Arts and Crafts del Londres del segle XIX

14.11.2017 | 00:21

El Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) centrarà l'any 2018 en dues «grans» exposicions de «vocació internacional» amb una mostra dedicada a William Morris i el moviment 'Arts and Crafts' i una proposta inèdita sobre Gala i Dalí.

El director del MNAC, Josep Serra, va dir ahir en la presentació que la mostra sobre la mussa de Salvador Dalí serà «estimulant» mentre que amb la centrada en el moviment 'Arts and Crafts' es contextualitzarà com a la Gran Bretanya «hi passaven coses diferents». «Mai s'ha fet una exposició sobre aquest moviment ni a Catalunya ni a la resta de l'estat espanyol».

La primera s'oferirà entre el 22 de febrer i el 21 de maig i, la segona, del 5 de juliol al 14 d'octubre.

Conjuntament amb la Fundació Gala Salvador Dalí, el MNAC es proposa mostrar a Gala, qui és considerada una figura clau de l'art del segle XX. Tot i això, la proposta també permetrà seguir l'evolució de Dalí com a pintor i reunirà un conjunt destacat de les seves obres.

S'exposarà per primera vegada un conjunt d'objectes surrealistes vinculats amb Gala com ara cartes, postals i llibres, a més de vestits i objectes de tocador.

A través de 180 obres es podrà «reconstruir» la figura de Gala.

El 2018 també es posaran en marxa una sèrie d'exposicions centrades des dels anys 50 fins els 70 del segle passat. Amb l'exposició de petit format L'art de les portes del 68: Pop i noves pràctiques artístiques a Catalunya i dues noves sales dedicades a l'art de la postguerra i l'avantguarda.

El director del MNAC, Josep Serra, va reiterar ahir en la presentació que l'equipament està a l'espera d'una futura ampliació perquè el museu necessita «més espai» per explicar «bé» les coses i no tenir les col·leccions «atapeïdes».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema