El Tribunal de Comptes considera que l'elevat import de les modificacions pressupostàries de les universitats públiques posa de manifest la necessitat d'elaborar amb «rigor» els seus pressupostos abans del començament de cada exercici, incloent en els mateixos tota la seva activitat docent i investigadora.

Així consta en l'Informe Global del Sector Públic Autonòmic de l'exercici de 2014, presentat ahir en la Comissió Mixta per al Tribunal de Comptes pel president de l'òrgan fiscalizador, Ramón Álvarez de Miranda.

Segons aquest informe, les modificacions pressupostàries de les universitats públiques van suposar el 2014 un increment del 29 % sobre els crèdits inicials aprovats, equivalent a 2.378 milions d'euros.

Per sobre d'aquesta mitjana hi ha les modificacions dels crèdits inicials de les universitats del País Valencià (41 %), Andalusia (45 %), Extremadura (34 %), Múrcia (33 %) i Catalunya (43 %).

Segons el parer del Tribunal de Comptes, l'idoni seria que les modificacions dels crèdits pressupostaris inicials fossin les menys possibles i, en tot cas, degudament justificades i acompanyades del corresponent finançament.

Entre les que presenten unes majors despeses de funcionament, destaquen les universitats de Madrid, Andalusia, Catalunya i el País Valencià, ja que són les que disposen de més centres universitaris.

També recull l'informe dades sobre els compromisos de despesa de les comunitats per als exercicis posteriors al fiscalitzat, apartat en el qual destaquen Catalunya i el País Valencià.