22 de novembre de 2017
22.11.2017

El programa de Sergi Bonet

22.11.2017 | 08:31

El rector en funcions, Sergi Bonet, s´ha destacat pel seu compromís amb les causes socials, i lluny de desaprofitar aquesta seva peculiaritat, alerta ja a l´arrencada del programa que en moments «socioeconòmics i polítics ­complexos», la UdG ha de refermar el seu «compromís en la defensa de la llibertat d´expressió» i de respecte de «la diferència» i amb «els valors de la pau de la democràcia».
ut cogiata 13.599
estudiants
En tots els programes electorals hi trobem la promesa del paradís, però el de Bonet treu rèdit a les faves comptades dels seus 4 anys de mandat. Així, qui ha situt rector de 2013 a 2017 pot presumir d´haver incrementat de 10.784 a 13.599 el nombre d´estudiants de graus, de 676 a 1.059 el d´estudiants de màster, i de 87 a 121 les tesis doctorals llegides. Així mateix, el pressupost ha passat de 87,1 a 91,5 milions.

millorar el finançament
Una altra línia pròpia de Bonet ha estat la lluita per millorar el finançament universitari. El seu programa recull la promesa que la UdG ha de «liderar de nou», amb la complicitat d´altres universitats, l´estratègia per aconseguir acostar-se a la mitjana dels països de l´OCDE, que destinen un 1,22% del seu PIB a la despesa en educació, mentre que a Catalunya i a Espanya és el 0,8%. També demana reduir el preu de les matrícules.
ut cogiata arrelament
al territori
L´equip de Sergi Bonet proposa «seguir desenvolupant» la creació de càtedres «per i amb la complicitat del territori».

Transferència de coneixement
En l´apartat de transferència de coneixement, Bonet recorda els 5 milions destinats durant el seu mandat a contractes de gestors i promotors per a 18 mesos i la creació de 10 campus sectorials, com són els de l´Aigua, Turisme o el de Comunicació Cultural. També promet un impuls als programes de foment de la recerca i la transferència de coneixement científic, i posa com a exemple polítiques que ja ha aplicat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema