05 de desembre de 2017
05.12.2017

El jutge ordena entrar l'11 de desembre al Museu de Lleida per agafar els béns de Sixena

La providència faculta tècnics i Policia Judicial per l'operació del trasllat de les obres. El magistrat manté en secret el pla d'accés al museu

07.12.2017 | 07:14

El magistrat substitut del Jutjat d'Instrucció d'Osca ha ordenat entrar al Museu de Lleida per fer efectiu el lliurament de les 44 peces del Monestir de Sixena per traslladar-los a Aragó, «si no haguessin estat lliurats amb anterioritat».

En la seva providència, el jutge autoritza l'entrada al museu dels tècnics del Govern aragonès, del personal contractat per al trasllat i de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil per garantir tant el procés de manipulació i embalatge de les peces com la seguretat de l'operació.

El magistrat, que acorda mantenir en secret el pla d'entrada, extracció de les peces i posterior trasllat fins a Aragó dels béns del cenobi a fi de «no comprometre la seguretat i el bon fi de dispositiu», adverteix que qualsevol acte contrari a l'execució de l'ordre podria ser constitutiu de delictes de desobediència o contra l'administració de justícia.

A més, faculta la Guàrdia Civil a «exigir» la col·laboració d'altres forces de seguretat com la Policia Nacional, la Guàrdia Urbana de Lleida i els Mossos d'Esquadra, «si calgués» per portar a terme el desenvolupament de l'operatiu.

La decisió adoptada es fa en vista de la «detallada» descripció de les peces aportada pel Govern aragonès, del pla previst per a una correcta execució de l'embalatge i trasllat de les peces, del cronograma presentat per la Guàrdia Civil per coordinar tot l'operatiu i del vistiplau donat pel ministre de Cultura, Íñigo Méndez de Vigo, al compliment de l'ordre, coindicint amb l'aplicació del 155 a les institucions catalanes.


Demana col·laboració

També acorda informar de l'ordre al Museu de Lleida Diocesà i Comarcal a través de la Policia Judicial a fi que presti «la necessària col·laboració per portar a bon fi l'acordat».

La data plantejada pel magistrat per accedir al Museu de Lleida per fer efectiu el lliurament de les peces és la mateixa que va sol·licitar el Govern aragonès per al compliment de l'ordre d'execució de la sentència del 2015 que va condemnar la Generalitat i el Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) a tornar els béns reclamats.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema