14 de desembre de 2017
14.12.2017

El Bòlit estrena «Lost», sobre els nens robats a Espanya

La videoinstal·lació iniciarà una gira que la portarà durant dos anys per Europa i després pels Estats Units

14.12.2017 | 07:12

El Bòlit centre d'art contemporani de Girona inaugurarà avui, a les set de la tarda, a la seva nova seu del barri del Pou Rodó, la videoinstal·lació Lost, de Rosa Pascual, que recull el testimoni de milers de casos de nens robats a l'Estat espanyol des dels anys quaranta fins a principis dels noranta.

Nadons de mares solteres eren robats per ser venuts a famílies «exemplars o favorables al règim franquista», informa al Bòlit en un comunicat, i a les mares se'ls comunicava la defunció del seu fill.

La proposta es presenta a Girona abans de començar una gira de dos anys per Europa, els EUA i Espanya amb l'objectiu de seguir fent difusió del tema i d'aconseguir més notorietat i pressió i, si pot ser, algun altre retrobament.

L'activitat inclou la programació dels documentals Els nens perduts del franquisme (90 min), dirigit per Montse Armengou (dimecres 20 de desembre, 18.30h), i Torneu-me el meu fill (1h 19min). dirigit per Montse Armengou i Ricard Belis (dimecres 10 de gener de 2018, 18.30h).

Rosa Pascual ha treballat com a artista multidisciplinària.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema