La Philharmonia Orchestra de Londres farà el seu debut a Girona l'onze de març sota la direcció de Karl-Heinz Steffens, que va ser primer clarinetista de la Filharmònica de Berlín, amb un programa que inclou una de les simfonies més conegudes de Beethoven, l' Heroica, i el Concert per a piano núm. 1 de Chopin.

La visita a Girona d'una orquestra del «top ten» mundial forma part de l'onzena temporada de concerts d'Ibercàmera, l'empresa privada de música clàssica més important de l'Estat, que ahir va presentar un programa de sis concerts a la Sala Montsalvatge de l'Auditori de la Devesa, més quatre concerts a la Sala de Cambra.

El debut de la Philharmonia de Londres no serà l'única perla d'una programació del 2018 d'altíssim nivell. Aquest serà l'any també del debut gironí de la Filharmònica de Copenhaguen, amb un programa d'obres de Nielsen, Txaikovski i Dvorák. El de Girona serà l'únic concert a Catalunya de la formació danesa.

Una dècada extraordinària

Josep M. Prat, director d'Ibercàmera, i Mònica Tarré, responsable de comunicació, van explicar ahir que Ibercàmera Girona va tancar l'any passat una primera dècada «extraordinària» en nombre d'espectadors i també de crítica.

El cicle s'acosta al centenar de concerts i té en aquests moments 652 abonats. «Afrontem la segona dècada amb l'objectiu de continuar creixent lentament i seguir generant propostes atractives», van explicar, i van afegir que la programació selecciona els artistes internacionals «més aptes per a les interpretacions de les obres».

Aquesta línia de confecció de les programacions explica que el 2018 hi hagi un Rèquiem -amb el Cor Madrigal i János Kovács a la direcció-, o la presència de la formació Forma Antiqva, amb un programa de les simfonies de Vivaldi. Aquest serà el concert d'obertura de la temporada, el 28 de gener, amb obres també de Britten i Händel.

La presència de la violinista Viviane Hagner, en aquesta ocasió acompanyada de la seva germana, la pianista Nicole Hagner, completa una programació que tindrà com a cirereta el Quartet Casals en la commemoració del seu 20è aniversari.

La formació catalana, que ha assolit prestigi mundial, ha estat anys treballant el programa commemoratiu de les seves dues dècades sobre els escenaris. I és que presenten ni més ni menys que la integral de quartets de Beethoven, repertori que ja han portat a grans sales com el Wigmore Hall de Londres o el Carnegie Hall de Nova York.

El programa de cambra, que segons Josep M. Prat continua com «una aposta no rendible però que continua guanyant un públic jove», presenta quatre espectacles: Dalia Quartet, Sonata de Frank, Nocturns de Chopin i Mireia Farrés.

Ibercàmera presta especial atenció a la captació d'un públic jove i per això el programa d'abonaments ofereix entrades a 6 euros per als menors de 29 anys.

A més, es fa el 50% de descompte als alumnes de les escoles de música que assisteixin acompanyats del professor. Els joves de 18 a 25 anys poden aconseguir entrades entre 3 i 10 euros a través del programa Escena 25, del Departament de Cultura. Hi ha, a més, un descompte universal del 15% per a menors de 25 anys.