El Museu Nacional d'Art de Catalunya);MAC) ha rebut un dibuix de Carles Casagemas i un oli de Josep Guinovart gràcies a les aportacions de la Fundació Amics del MNAC, dues obres que s'incorporaran a les sales de la col·lecció permanent d'art modern.

Segons informa el MNAC, el dibuix Parella de vells, de Carles Casagemas (Barcelona, 1880 - París, 1901), és una de les últimes creacions de l'artista i està considerada una de les seves millors obres de la línia «miserabilista», sota la influència de Nonell.

Aquest dibuix completarà la col·lecció d'art del període modernista del MNAC, que compta amb dues obres més de Casagemas, Casa de cites i Pompeu Gener disfressat de comte-duc d'Olivares.

El MNAC va dedicar el 2014 una exposició monogràfica a aquest artista de vida bohèmia, que va ser amic de Picasso i que es va suïcidar a París quan tenia només 20 anys.

L'oli de Josep Guinovart (Barcelona, 1927-2007), que porta el títol Crani, és una obra de 1953 que s'emmarca dins del període figuratiu de l'artista i que té la singularitat de comptar amb un retrat femení en el revers de la pintura.

Aquesta obra s'exposarà a les noves sales que estaran dedicades a l'art de la postguerra i l'avantguarda i que el museu té previst inaugurar l'any que ve.