03 de gener de 2018
03.01.2018

Finalitzen la restauració al claustre del Palau de l'Abadia

Amb un cost de 35.000 euros, s'ha realitzat la neteja de la pedra dels paraments interiors i les columnes

04.01.2018 | 07:17
El claustre del Palau de l´Abadia de Sant Joan de les Abadesses.

Els treballs de restauració al claustre del Palau de l'Abadia de Sant Joan de les Abadesses que s'han fet en els últims mesos han finalitzat. La intervenció s'ha centrat en els paraments interiors i columnes d'aquesta part de l'edifici. Concretament, s'han eliminat mecànicament els elements que estaven en mal estat i els morters de junta fets amb ciment pòrtland d'una restauració anterior. També s'han extret els emblanquinats i la crosta negra de la pedra i s'han eliminat fongs i bacteris.

Finalment, s'han consolidat els elements de pedra, estabilitzant i reintegrant els suports, i s'han restaurat algunes policromies que encara eren visibles en alguns punts. L'obra ha costat prop de 35.000 euros i s'ha finançat des de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Girona.

El Palau de l'Abadia és el resultat d'una llarga successió de construccions i reformes que comencen al segle XIV quan l'abat Pere de Soler dona forma a les dependències del Monestir ja existents, on ell mateix residia. Serà un altre abat, Arnau de Vilalba, qui al segle XV va ennoblir el casal amb elements d'estil gòtic i la construcció del petit claustre.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema