09 de gener de 2018
09.01.2018
Diari de Girona

La paraula «cassolada» ha estat escollida com el neologisme de l'any 2017

Ha estat elegida per votació popular i ara l'Institut d'Estudis Catalans podria incorporar-la al diccionari en el sentit de «protesta col·lectiva»

09.01.2018 | 00:20
Cassolada de la PAH davant la seu del PP a Girona.

La paraula «cassolada» ha estat escollida neologisme de l'any 2017 en una votació on han participat unes 5.600 persones organitzada per l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra i l'Institut d'Estudis Catalans (IEC). Es tracta de la quarta edició d'aquesta crida.

Aquesta paraula ja figura en el Diccionari de la Llengua Catalana en el sentit de «menjar el que s'ha cuinat d'un cop en una cassola», però ara l'IEC haurà de decidir si l'incorpora amb el significat de «protesta col·lectiva en la qual es fa soroll amb cassoles».

«Cassolada» ha obtingut el 23,8% dels vots, per davant de «fer pinya», amb el 17,6%, i «feminicidi», que ha obtingut el 13% dels suports.

Després han quedat el termes «transgènere» (12,3%), «micromasclisme» (9,8%) i sobiranisme (9). Han obtingut menys del 5% dels vots «gentrificació», «judicialitzar», «hiperventilar» i «turismofòbia». En aquesta edició de la crida han votat unes 5.6000 persones, més del triple que en l'edició passada.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona