El conjunt dels Museus Dalí van assolir durant el 2017 els 1.444.755 visitants, un 5,56% més que al 2016, segons ha informat aquest dimecres la Fundació Gala-Salvador Dalí. Concretament, el Teatre-Museu Dalí i Dalí Joies a Figueres va rebre 1.207.149 de persones, un augment del 6,43% respecte l’any 2016, el Castell Gala Dalí de Púbol 88.341 visitants, un increment del 2,85%, mentre que la Casa Salvador Dalí de Portlligat va atraure 149.363 persones, un 0,50% més respecte el 2016.

Malgrat les bones dades, que es van notar des del mes de gener, els equipaments museístics constaten una davallada de públic l’últim trimestre. Es recuperen públics com el rus i l’italià, i segueix creixent el nord-americà.

La Fundació Dalí valora molt positivament aquestes xifres perquè segueixen demostrant l’interès pels centres dalinians, fins i tot en una "conjuntura complexa". La Fundació continua apostant per les exposicions temporals a les seves seus i en seus d’altres institucions d’arreu del món.

Concretament, a dos dels Museus Dalí s’hi han celebrat exposicions temporals com és el cas del Teatre-Museu Dalí, on s’han pogut veure tres mostres. D'una banda, 'Variants del Dalí’s Mustache', 'Dalí. Estereoscòpies. La pintura en tres dimensions' i 'Salvador Dalí, aprenent de pintor'. Al Castell Gala Dalí s’hi ha exposat 'Salvador Dalí, Gala, Ricardo Sans'.

Les exposicions estrangeres han assolit xifres notables. 'Salvador Dalí. Surrealist and Classicist' al Museu Fabergé de Sant Petersburg (Rússia) va tancar amb 242.000 visitants; 'Dalí. Il Sogno del Cassico' a Pisa va rebre 95.000 visites i 'Dalí/Duchamp' a la Royal Academy de Londres acaba de tancar amb gran èxit de públic.