La Casa de la Paraula de Santa Coloma de Farners acull des d'ahir Donació 06. Beulas, l'exposició temporal del pintor colomenc Josep Beulas Recasens (Santa Coloma de Farners 1921 - Osca 2017), que es podrà visitar fins el pròxim 28 de febrer.

La mostra aplega 33 obres de diverses tècniques (olis, aquarel·les, serigrafies, gravats i carborúndums), que Beulas va donar al CDAN -Centro de Arte y Naturaleza, d'Osca, institució que, juntament amb la Fundación Beulas, amb seu a la mateixa ciutat, és dipositària del llegat artístic i documental del pintor-, que és qui produeix l'exposició. La mostra s'inaugura avui a les 12 del migdia en un acte on intervindran l'alcalde de Santa Coloma, Joan Martí, i Juan Guardiola, director del CDAN. Comptarà també amb la presència de la vídua del pintor, Quimeta Camí.

Aquesta serà la primera vegada que es poden veure fons del CDAN a Santa Coloma de Farners i és d'aquesta manera que la capital selvatana pretén retre homenatge al pintor i fill predilecte del municipi des de 1983, mig any després de la seva mort (el mes d'agost de l'any passat) als 95 anys, i a la seva família. El títol de l'exposició fa referència a la que és la sisena donació del pintor al CDAN. L'Ajuntament de Santa Coloma i el CDAN treballen actualment per signar un acord de col·laboració que compromet ambdues institucions a difondre l'obra i el llegat artístic del pintor.