El Teatre-Auditori de Sant Feliu de Guíxols ha acollit l'estrena del documental Les nenes de la guerra, que recull les vivències de dotze àvies del poble que van patir la guerra quan eren petites i que ara tenen entre 86 i 98 anys. Degut a la gran demanda d'entrades per a l'estrena, es va haver de programar una segona projecció.

El documental, dirigit per Amèlia Freixas i realitzat per una dotzena de fotògrafs amateurs del municipi, recull la seva experiència al llarg del conflicte bèl·lic. Parla de la por i els bombardejos, però també dels jocs, les cançons i allò relacionat amb la família i l'escola. A través del seu testimoni, l'espectador és transportat d'una forma molt sincera cap aquells moments tan durs de les seves vides.

L'estrena del documental va anar acompanyada d'una exposició fotogràfica amb els retrats de «les nenes» al mateix Teatre Municipal, que després estarà disponible al Museu d'Història. A través d'ells, s'intenta capturar i transmetre una idea o sentiment del relat vivencial de cadascuna que, un cop visionat el documental, el mateix públic podrà visionar.