26 de gener de 2018
26.01.2018

El Black Music Festival reforça els actes paral·lels i amplia els espais a altres ciutats

Els programadors de la cita gironina han signat un conveni amb l'Ajuntament de Girona, el de Salt i la Diputació que n'assegura la continuïtat fins al 2020 · El saltenc Gaspar presentarà el seu nou treball a Platea: «If you feel something»

27.01.2018 | 07:01
Gaspar mostra el cartell en un acte amb Jordi Viñas, Albert Piñeira, Carles Ribas i Pau Marquès.

La 17a edició del Black Music Festival (BMF) de Girona ha reforçat les activitats paral·leles als grans concerts. Entre les novetats que es podran veure entre l'1 i el 18 de març hi ha un actuació de Gramophone Allstars al Centre Cívic Sant Narcís, o una jornada participativa al barri de Santa Eugènia dedicada a la cultura urbana. «Volem ser un festival que aporti i aposti pels valors», va destacar el codirector del BMF Pau Marquès.

Una altra novetat és la incorporació d'espectacles a Mataró i l'Espai Ter de Torroella de Montgrí . D'aquesta manera el BMF eixampla l'espai més enllà de Girona i comarques. Artistes com Gaspar, Mambo Jambo o Soul Machine, s'afegeixen als caps de cartell ja anunciats Martha Reeves, Eric Gales o La Raíz.

Un festival que està d'enhorabona i és que aquest any s'ha signat un conveni amb els ajuntaments de Girona, el de Salt i la Diputació que n'assegura la celebració fins el 2020.

El festival ha fet una aposta clara pels músics locals i les activitats paral·leles per tal d'acostar el soul, el blues o el jazz als espectadors. Una de les principals novetats en aquest sentit és una jornada dedicada a la cultura urbana que se celebrarà al barri de Santa Eugenia. «Volem potenciar la presència del festival en els barris i la participació ciutadana», destaca Pau Marquès.

També s'ha proposat un concert al Centre Cívic Sant Narcís per part de la Gramophone Allstars el 16 de març, una actuació del saltenc Gaspar, a Platea, on presentarà el seu nou treball If you feel something, o una presentació a la Sala Apolo de Barcelona de la Black Music Big Band que dona el tret de sortida del festival. La banda està formada per joves menors de 25 anys i es va impulsar arrel de l'inici del festival.

A més aquest any s'han ampliat els espais a la demarcació respecte el 2017. A Girona, Salt, Bescanó i Fornells de la Selva cal afegir l'Espai Ter de Torroella de Montgrí aquest 2018. «És una zona ideal i creiem que podrem continuar comptant amb ella en properes edicions», va concretar Marquès.

Fora de les comarques de Girona la novetat és Mataró on el BMF ha aterrat per primera vegada. La capital del Maresme s'afegeix a Barcelona, Reus i Perpinyà com a ciutats on el Black Music és present.

Una obertura del festival que no va passar per alt l'alcalde de Salt, Jordi Vinyas, qui es va mostrar ahir en la presentació «molt orgullós» de veure com ha crescut el BMF. «És un segell de qualitat innegable perquè porta 17 anys, i el fet que s'estengui a ciutats com Mataró és evident que té un primeríssim nivell».

Marquès va explicar que el pressupost per aquest any és aproximadament uns 200.000 euros, una xifra semblant a la de l'any anterior i que es reparteixen entre les aportacions que fan l'Ajuntament de Girona, el de Salt i la Diputació, a més dels ingressos per venda d'entrades.

En aquest sentit, el regidor de cultura de l'ajuntament gironí, Carles Ribas va destacar que «cada cop està més equilibrada» l'aportació de les administracions i el què genera el festival a través de les entrades.

Ribas també va anunciar un acord amb el festival per garantir-ne la celebració durant els propers 3 anys. «El Black Music passa a ser un festival estratègic i això permet que puguin treballar amb tranquil·litat».

Amb tot, el regidor, entre irònic i crític amb la política del Govern espanyol, va condicionar la viabilitat d'aquestes ajudes a les possibilitats que permeti l'article 155. «Si podem, farem un pas endavant l'any vinent en aquest festival, si el 155 ens deixa, és clar», va reblar.

BMF per als més menuts

Una altra novetat destacada és un BMF per als més menuts. El dissabte 3 de març a les 12 i a les 17 s'oferiran un repertori de peces de música negra per als més petits. «Volem que també sigui un espai inclusiu per a tots els públics», va dir Marquès.Com sempre una de les activitats més esperades serà el Black Music Picnic, el 17 de març, on tocarà la Big Band del festival al Parc del Migdia de Girona.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona