El Govern de l'Aragó va fer arribar ahir un escrit al jutjat de primera instància i instrucció 2 d'Osca per demanar-li que «aclareixi» que l'estat de la Sala Capitular del Monestir de Sixena està en «condicions òptimes» per acollir les pintures murals del MNAC, el Museu Nacional d'Art de Catalunya. «Hem de posar de manifest un error d'apreciació ja que les condicions de l'espai són idònies», opina en el text enviat al jutjat juntament amb un informe tècnic que ho avalaria.

En un comunicat asseguren que l'últim cop que la jutgessa va sol·licitar informació al respecte, el novembre de 2016, el Departament d'Educació, Cultura i Esport de l'Aragó ja va certificar que les condicions climàtiques i d'humitat de la Sala Capitular que hauria d'acollir els frescos eren perfectes per al seu ús museístic.

El jutjat de primera instància número 2 d'Osca ha ordenat aquesta setmana paralitzar l'execució provisional de la sentència que ordenava al MNAC traslladar a Sixena les pintures murals de la sala capitular.