El director general del Patrimoni Cultural, Jusèp Boya; l'Alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, i el director del Museu d'Arqueologia de Catalunya, Josep Manuel Rueda, van presentar dijous a Barcelona el catàleg de l'exposició La revolució Neolítica. La Draga, el poblat dels prodigis, juntament amb els tres editors científics de l'obra, Antoni Palomo, Raquel Piqué i Xavier Terradas. Van participar de l'acte més de 100 persones del món de la cultura, el patrimoni i l'arqueologia.

El catàleg , presentat al Museu d'Arqueologia, és una edició d'aquest museu, la Diputació de Girona, la Universitat Autònoma de Barcelona, i el CSIC-IMF.

El catàleg permet reforçar i ampliar el discurs expressat en l'exposició que actualment s'exhibeix al Museu d'Arqueologia de Catalunya a Barcelona fins el proper 18 de febrer i que properament serà presentada a la seu del MAC a Girona.

El catàleg també acompanyarà l'exposició que en el marc d'ARQUEOXARXA s'està preparant sobre el jaciment i que s'inaugurarà el proper octubre a Banyoles.

L'obra presenta la contribució de 38 diferents autors que amb les seves contribucions posen al dia, amb llenguatge proper i entenedor, els resultats de pràcticament 30 anys de recerca a la Draga.

L'obra de 181 pàgines s'organitza en 21 breus capítols, 2 resums extensos en castellà i anglès, un selecció de la bibliografia publicada sobre el jaciment i un extens catàleg fotogràfic de 272 peces arqueològiques. Es podrà descarregar la versió en pdf la propera setmana al lloc web del Museu.