El Teatre de Salt estrenarà dissabte vinent (21h) l'aclamada La Calavera de Connemara, una obra escrita pel dramaturg Martin McDonagh, dirigida per Iván Morales i amb un repartiment de luxe integrat per Pol López (Mick Dowd), Marta Millà (Maryjohnny Rafferty), Oriol Pla (Mairtin Hanlon) i Xavi Sáez (Thomas Hanlon).

McDonagh és el primer autor teatral, després de Shakespeare, al qual Londres va programar paral·lelament 4 espectacles.

El dramaturg irlandès és autor de La reina de la bellesa de Leenane, la seva opera prima que el va portar a escriure dos episodis més, creant una trilogia juntament a La Calavera de Connemara i El Solitari Oest. De la seva trajectòria també cal destacar la guardonada pel·lícula Amagats a Bruges.

A l'oest d'Irlanda

Aquest relat teatral, projectat sobre una escenografia naturalista, situa l'espectador en una comarca rural de l'oest d'Irlanda, Connemara, a principis dels anys noranta. Mick després de la pèrdua de la seva esposa, Oona, es converteix en l'encarregat de desenterrar els cadàvers que ja fa més de set anys que resten al cementiri local per tal de crear nous espais per als morts nouvinguts. Ha arribat el moment de desenterrar Oona, i els rumors que corrien entre els habitants de la comarca que l'acusen d'haver assassinat la seva esposa ressorgeixen.

L'estrena al Teatre de Salt es farà amb les entrades exhaurides. L'obra també es podrà veure al Teatre de Bescanó el proper dia 10 de febrer, a les 21 hores.