El Centre Cultural La Nau de la Universitat de València va acollir la sessió ordinària del Consell General de la Xarxa Vives, que ha aprovat la nova visió estratègica de la institució. «Ser la xarxa de referència per a l'acció conjunta i la plataforma pel desenvolupament d'estratègies comunes de les universitats de la comunitat que integren les societats de parla i cultura catalana, distribuïdes en la regió Pirineus-Mediterrània» ha estat la nova visió aprovada.

Així mateix, el Consell General, presidit per Josep M. Garrell (rector de la Universitat Ramon Llull) ha decidit també que la nova missió de la Xarxa Vives sigui la de promoure la cohesió de la comunitat universitària i reforçar la projecció i l'impacte de la universitat en la societat.

Actualment, són 22 les universitats de Catalunya del Nord, Andorra, Catalunya, País Valencià, Illes Balears i Sardenya les que formen la regió Vives, una comunitat universitària que compta amb prop de 500.000 estudiants, 40.000 professors i 10.000 membres del PAS. La Xarxa Vives d'Universitats va estar fundada l'any 1994.