El festival Ítaca de l'Empordà ha anunciat els grups que actuaran el cap de setmana de Sant Joan a l'Estartit. El cap de cartell serà Txarango, una banda que actuarà per primer cop al certamen pocs dies abans d'engegar la cinquena edició del seu Clownia.

El grup d'Alguer Miquel pujarà a l'escenari de l'Ítaca el divendres 22 de juny, juntament amb Che Sudaka, Doctor Krápula i Dj Karlixx. La nit de la revetlla serà el torn d'Ebri Knight, Pachawa Sound, Koers, Dj Gambeat Radio Bemba Sound System i Germà Negre, que aprofitarà el concert per obrir la gira de presentació del seu nou disc.

Ahir es van posar a la venda les entrades i els abonaments per als concerts. Els impulsors de l'Ítaca ofereixen un paquet combinat de dos dies de concerts i dues nits de càmping a un preu de 38 euros. L'abonament per als dos dies de concerts costa 17 euros.

La plaça de la Llevantina tornarà a ser l'escenari escollit de l'Ítaca de Sant Joan, però l'espai s'adaptarà per millorar la comoditat dels espectadors.

El principal motiu és que els organitzadors preveuen un augment de públic, sobretot per l'actuació de Txarango (que tocarà a l'Ítaca per primer cop).

La nit de la revetlla de Sant Joan pujaran a l'escenari quatre bandes del país. Ebri Knight presentarà el seu nou disc, Guerrilla, per primer cop a les comarques gironines. Una altra estrena serà la de Germà Negre, que aprofitarà l'actuació a l'Ítaca per iniciar la gira de presentació del seu darrer disc. Els Pachawa Sound i els lleidatans Koers completaran el cartell de bandes en directe, segons han dit els organitzadors.