El Centre George Pompidou de París, meca de la cultura contemporània, dedicarà a partir del 23 de novembre una exposició al cineasta gironí Isaki Lacuesta, autor de pel·lícules com La leyenda del tiempo o Los pasos dobles, i que posteriorment viatjarà a Girona.

L'exposició de Lacuesta, de caràcter retrospectiu, ocuparà una concorreguda zona del hall del Pompidou, i consistirà en la projecció continuada de les pel·lícules de l'autor també de La noche que no acaba o La propera pell.

A més, l'espai exhibirà fotografies de Lacuesta i una «instal·lació d'objectes» d'aquest cineasta creador de documentals, conema de ficció i vídeoinstal·lacions, i que compagina el cinema amb la docència.

«Em sembla espectacular i meravellós», va dir ahir Lacuesta en la presentació al Bòlit La Rambla, centre que acollirà aquesta exposició del Pompidou en una versió ampliada que requerirà també l'espai de les altres dues seus del Bòlit: la Capella de Sant Nicolau i l'antiga Fundació Espais del barri del Pou Rodó.

L'exposició de París es podrà veure fins al gener de 2019. Posteriorment viatjarà a Girona, per incorporar-se a la programació de la nova proposta estable de fotografia i vídeo del Bòlit Centre d'Art Contemporani.

La proposta del Pompidou forma part del cicle Où en êtes-vous, una pregunta de difícil resposta, va reconèixer ahir Lacuesta, que encara ha de decidir el tipus d'«instal·lació d'objectes» que presentarà a París. La participació al cicle Où en êtes-vous? comporta necessàriament l'elaboració d'un migmetratge autobiogràfic on l'autor s'explica a si mateix.

Alguns dels migmetratges realitzats pels artites que ja han participat al cicle es poden veure al youtube. «Estic content que després al gener es pugui tenir un retorn per a Girona aquesta mostra i pugui estar als tres espais del Bòlit», va dir Lacuesta.