La ciutat de Girona tindrà una programació municipal estable d'exposicions de fotografia i vídeo que es portaran a terme al Bòlit La Rambla, un projecte que estarà en línia amb el nou Pla Nacional de Fotografia de Catalunya que impulsa el Departament de Cultura.

La programació comença amb l'exposició inaugurada ahir al Bòlit La Rambla sota el títol Fotografies com a espai públic. Col·lecció Nacional de Fotografia Generalitat de Catalunya, comissariada per Marta Dahó, que es podrà visitar fins al 15 d'abril.

Aquesta primera exposició és un projecte de l'Arts Santa Mònica, de Barcelona, adaptat pel Bòlit de Girona, per donar a conèixer la feina del Pla Nacional de Fotografia de crear la Col·lecció Nacional de Fotografia a partir de les col·leccions públiques de les principals institucions catalanes.

Fotografies com a espai públic presenta el treball fet de dotze autors elaborat entre el 1959 i el 2013. La mostra exposa obres d'Anna Malagrida, Francisco Ontañón, Joan Fontcuberta, Jordi Guillumet-Mònica Roselló, Mabel Palacín, Marc Roig Blesa - Rogier Delfos (Werker Collective), Pilar Aymerich, Tanit Plana - Laia Ramos i Xavier Ribas.

L'alcadessa de Girona, Marta Madrenas, va dir en la presentació a la premsa que l'objectiu de l'equip de govern és «formar ciutadans més cultes i més crítics per aconseguir que la societat progressi».

La següent exposició serà Cos social, de Joan Morey, obra guanyadora de la tercera edició del premi de Videocreació de la Xarxa d'Arts Visuals de Catalunya, que es podrà visitar del 20 d'abril al 10 de juny.

Del 15 de juny al 26 de setembre, el Bòlit acollirà la darrera exposició d'aquest primer cicle de fotografia: Un món paral·lel, comissariada per Joan Fontcuberta. Fontcuberta va rebre el Premi Nacional de Fotografia el 1998, el Premi Nacional d'Arts Visuals el 2010 i el Premi Nacional de Cultura el 2011, entre altres reconeixements.