14 de febrer de 2018
14.02.2018

Diari de Girona és el mitjà amb més finalistes als Premis Rahola de Comunicació Local

Els guanyadors es faran públics el 22 de febrer en un acte a l'Auditori de Girona

15.02.2018 | 07:08
Diari de Girona és el mitjà amb més finalistes als Premis Rahola de Comunicació Local

Diari de Girona és el mitjà que opta a més guardons en els Premis Carles Rahola de Comunicació Local, que s'entregaran el dijous 22 de febrer en un acte a l'Auditori de Girona. Organitzats per la Diputació de Girona i la demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, avui han anunciat els finalistes de les diferents categories. Són els següents:

Millor treball informatiu o divulgatiu en premsa

Elisabet Don, pel reportatge La profunda petjada de les dones dins del món jurídic, publicat a Diari de Girona. El jurat destaca que és una bona anàlisi de la dona en el món jurídic emparat amb dades i xifres, que inclou una entrevista molt enriquidora des del punt de vista testimonial que ajuda a comprendre el context històric

Matías Crowder, per Un dia a cures pal·liatives, publicat a Diari de Girona, una crònica que "aborda un tema sensible amb delicadesa i sobrietat, i combina molt bé l´expressió de les emocions amb la informació des d´un punt de vista original".

Miquel Torns, Pau Lanao i Carme Vinyoles, per la sèrie de reportatges 'Moments estel·lars de la Costa Brava' publicada a El Punt Avui, un treball de recerca històrica de la que el jurat destaca "el fons documental gràfic" i que està explicat "d´una manera propera i entenedora".

Millor treball informatiu o divulgatiu en ràdio (Premi Miquel Diumé)

Miquel Curanta, Juli Pedrero i Toni Sellas, pel programa 'Govern i oposició', emès Ràdio Capital de l´Empordà, "un format original que dona igualtat d'oportunitats a govern i oposició, que és amè, dinàmic i directe i perquè, pel fet d´emetre´s per youtube, dona més oportunitats de difusió".

Moisés Camós, Anna Noguer, Esteve Codony, Anna Estañol, Glòria Ribugent i David Pastor, per l´Especial referèndum 1 d´octubre de Ràdio Banyoles, "un programa molt descriptiu i que va donar molta veu a la gent, aconseguint molta proximitat amb l´oient perquè la narració dona protagonisme als ciutadans"

Albert Requena i Josep Plazas, pel programa 'Els altres nous catalans'. Històries d´integració i convivència a Girona, emès a Catalunya Ràdio i Catalunya Informació, triat com a finalista "per la seva funció de normalització i visualització de situacions personals, pel seu esforç per abastar tots els àmbits socials i per la seva coherència narrativa i bona utilització dels recursos radiofònics".

Millor fotografia de premsa, el jurat ha elegit com a finalistes:

Aniol Resclosa, per la foto 'Estira-i-arronsa', publicada a Diari de Girona, perquè, segons el jurat, "mostra des del sentit més genuí de la fotografia documental un moment que serà històric i que serà recordat, com sempre, amb una imatge, que és com es construeix la memòria humana"

Foto: Aniol Resclosa

Lluís Serrat, per la sèrie de fotos 'Votarem', publicada a El Punt Avui i el llibre 'Hem Votat', per "construir amb quatre imatges una narrativa que explica la intensitat d´aquest moment"

David Borrat, per la sèrie 1 d´Octubre, publicada al diari Ara, "pel nivell tècnic que demostra i per la proximitat als fets".

Millor treball informatiu o divulgatiu en televisió

Joan Roura, per 'Eugeni Gurnés', sumari obert, emès per TV Girona, un documental "plantejat des de la reconciliació que fa una bona recerca audiovisual i històrica que es tradueix en un document coral que fa avançar la narració atrapant l´interès de l´espectador, i que complementa la tasca de la família de recuperació de la memòria de l´avi"

L'equip del programa ¡Qué animal!, de la Corporació RTVE, per 'Islas Medas', un programa dirigit per Judith Fernández i Carme Nicolás que ofereix una bona divulgació científica, amb bona realització i que utilitza molts i variats recursos per explicar les curiositats més increïbles de la fauna de les Medes.

Millor informació digital

Ignacio García, Miquel Cornellà, Tapi Carreras, Oriol Puig i Pau Esparch, per El fenomen dels pisos turístics a Girona, publicat a l´edició digital del Diari de Girona, elegit com a finalista per ser "un treball d´interès social i en benefici de la comunitat que facilita eines per fer estudis posteriors en la mateixa o altres ciutats, explicat d´una manera gràfica molt atractiva i didàctica"


.

Carlos Ribas, Carles Pastor i Gabriel Martín, per la sèrie 'Història amagada' del digital Palamós Comunicació, que ensenya racons històrics i poc coneguts de Palamós i apropa la història local als ciutadans a través de personatges que, sobre el terreny, revelen informació generalment poc coneguda.


El jurat ha decidit declarar desert el premi a la millor iniciativa de comunicació institucional, mentre que la categoria de millor projecte sobre comunicació periodística ha quedat deserta perquè no s'ha presentat cap treball.

El nom dels guanyadors, i també dels membres del jurat, es farà públic durant l´acte de lliurament dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local, que tindrà lloc el dijous 22 de febrer, a les 8 del vespre, a l´Auditori de Girona.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona