L'enòleg, escriptor i exalcalde de Figueres Eduard Puig i Vayreda va presentar ahir a Girona el seu llibre El jardí de Dionís (Brau Edicions), títol que vol donar una visió més àmplia del que comunament s'associa a la producció i el consum del vi, i que s'endinsa també pels camins de la literatura, la pintura i la ciència.

El llibre vol ser una panoràmica sobre la nostra civilització mediterrània a través de la cultura del vi entesa en el sentit més ampli i generós. Un llibre que «vol ser entenedor i amè, i que per aconseguir-ho ha evitat d'incloure tecnicismes», explica el mateix Puig i Vayreda a Tramuntana.tv.

L'exalcalde de Girona i historiador Joaquim Nadal va participar en la presentació del volum ahir a l'Auditori Viader de la Casa de Cultura de Girona.

El jardí de Dionís es va presentar fa uns dies a Figueres en un acte que va comptar amb la participació del regidor i periodista Francesc Cruanyes i del somelier del Celler de Can Roca, Josep Rofca. El llibre no es limita a parlar de les varietats de vinya, la geografia vitivinícola o la gastronomia, segons Eduard Puig, que va ser director general de l'INCAVI.