El Centre Cultural La Mercè de Girona va presentar ahir un projecte per donar un nou impuls a l'equipament, nascut fa 33 anys, amb la intenció que, segons va explicar el regidor de Cultura, Carles Ribas, sigui un «espai cultural de referència en formació, reflexió i creació artística, literària i intel·lectual».

La Mercè tindrà a partir d'ara tres exposicions simultànies. Aquesta ampliació d'exposicions ha arrencat amb les escultures de Samuel Salcedo, que es poden visitar al claustre de l'edifici, al costat de la mostra Eko-Vassilikà 385, del Festival MOT. La Sala Pati exhibirà una obra del fons d'art municipal, ara l'oli sobre tela Sense títol (1996), d'Antonio Beneyto. A més, hi ha l'habitual espai expositiu, on actualment es pot visitar Univers fluctuant, una mostra de pintura de Montserrat Costa.

En l'àmbit formatiu, el consistori vol seguir consolidant l'Escola Municipal d'Art (EMA) i l'Escola Municipal d'Humanitats (EMHU). Carles Ribas va avançar que l'Ajuntament està treballant perquè La Mercè aculli formació reglada, a imatge de l'Escola Municipal d'Olot, on es fan cicles formatius d'FP.

El regidor va admetre que la proposta va suscitar malestar a Olot, però va assegurar que «no entrarà en conflicte» amb els ensenyaments que acull la capital de la Garrotxa i va posar com a exemple que un dels camps que es pot impulsar a Girona és el de l'escriptura.

La Mercè ha renovat el logotip i ha encetat una nova imatge de marca. S'han instal·lat hamaques al pati i es vol potenciar la zona de bar i terrassa o instal·lar-hi ordinadors amb wi-fi.

Un dels altres objectius és que La Mercè sigui seu de concerts i exposicions de joves creadors. Segons el regidor, el centre cultural, que acull actes de diversos festivals, serà el principal escenari del festival de jazz a la ciutat.

Durant l'acte es va anunciar la creació de Temps d'Art, una proposta sobre la qual poca cosa es va dir, més enllà que neix del centre La Mercè i que es farà després de Temps de Flors.