Lloret de Mar ja s'ha posat mans a l'obra per recuperar la sarsuela La Bella Dolores, amb llibret de Joan Baptista Bernat i Esteve Fàbregas, que aborda una temàtica molt lloretenca: la societat dels indians que tornaven enriquits després de fer les amèriques i, amb el seu poder i diners, pretenien les joves ben plantades.

L'actor i director teatral Martí Peraferrer ha assumit la direcció d'un espectacle que vol ser «molt ambiciós» i que tindrà una posada en escena en gran amb una orquestra en viu sota la direcció de Xavier Albertí, actual director del Teatre Nacional de Catalunya, i uns cors formats per una quarantena de nens i joves de Lloret.

Estrenada l'any 1944 i portada de nou a escena el 1999, La Bella Dolores té la consideració de ser un dels musicals més populars de Catalunya. Peraferrer, aquests dies al capdavant del càsting, assegura que ha «flipat» veient els pretendents a protagonista cantar les cançons de memòria perquè «molta gent del carrer se les sap».

L'estrena serà el 15 de novembre al Teatre de Lloret i la intenció és fer 6 funcions d'un espectacle que també es presentarà en sessions per als escolars de la vila marinera a través d'un pacte amb la regidoria d'Ensenyament. L'adaptació musical va a càrrec de Joan Casas, que parteix de la música original de Melcior Montero.

Martí Peraferrer ha explicat que, lluny de fer arqueologia teatral i buscar la fidelitat a l'època, la seva proposta passa per oferir una «visió actualitzada i contemporània del drama», que haurà d'anar acompanyada d'una decoració minimalista, simplement una platja amb aigua.

Des de dimarts s'estan duent a terme les entrevistes a les prop de seixanta persones que han sol·licitat participar a la sarsuela lloretenca La Bella Dolores. La majoria de persones que ho han sol·licitat són de Lloret de Mar, ha informat l'Ajuntament en un comunicat.

El càsting es porta a terme avui i demà divendres al Teatre de Lloret i la setmana vinent està previst convocar dues jornades més extraordinàries per completar la tria d'actors.

Cohesió de poble

Peraferrer va explicar que tenen preferència les persones que van aparèixer a l'última representació de la sarsuela, quan va ser dirigida per Josep Bernat i Xavier Albertí. La intenció, ha afegit Peraferrer, és que tots els actors siguin lloretencs, perquè la voluntat del consistori és fer un projecte de cohesió de poble.

El director musical serà Joan Casas, que està al capdavant de la coral Ars Nova Lloret.

Està previst que el proper mes de juny es pugui oferir un tastet de l'obra, coincidint amb la Fira dels Americanos. La posada en escena de 1999 va deixar testimoni filmat.