21 de febrer de 2018
21.02.2018

Miquel Barceló cedeix 68 obres per a una exposició a la Fundació Palau Fabre

El pintor mallorquí aporta peces que evoquen «l'esperit primitiu» que uneix els dos artistes

21.02.2018 | 07:02
Algunes de les obres de Barceló tal com han quedat exposades.

L'artista mallorquí Miquel Barceló ha fet realitat un dels grans somnis que Josep Palau i Fabre no va poder materialitzar en vida i, coincidint amb el centenari del naixement del poeta, la Fundació Palau de Caldes d'Estrach acull una exposició temporal d'obres de Barceló ideada exclusivament per commemorar l'efemèride.

Es tracta d'un total de 68 obres provinents de la col·lecció de Barceló que, a través de la pintura, evoquen la narrativa del propi Palau i «l'esperit primitiu, tenebrós i cavernós» que uneix els dos artistes.

La directora de la Fundació Palau, Maria Choya, destaca l'admiració mútua que existeix entre els dos per la seva respectiva capacitat i imaginació creativa. L'exposició Pregon desig es pot veure fins al mes de setembre a la vila del Maresme.

A la Fundació de Caldes d'Estrac, de fet, ja hi havia cinc gravats de Barceló a l'exposició permanent, però Palau li va insistir en més d'una ocasió en poder fer-hi una exposició temporal d'una mostra més extensa.

El moment ha arribat ara, coincidint amb el centenari del naixement del poeta i la commemoració de l'Any Palau i Fabre. La mostra és un homenatge pòstum de Barceló a un home a qui considerava el seu «germà espiritual».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona