24 de febrer de 2018
24.02.2018

Garrigasait guanya el primer Premi Òmnium Millor Novel·la

«Els estranys» explica la història d'un prussià que travessa el Pirineu per lluitar en la guerra carlina del 1837

24.02.2018 | 00:51

L'escriptor, traductor, filòleg clàssic i editor Raül Garrigasait ha guanyat el primer El Premi Òmnium Millor Novel·la en Llengua Catalana de l'Any amb Els estranys (Edicions de 1984), una obra que ja va merèixer el Premi Llibreter 2017. La novel·la es mou entre l'humor i la tragèdia, amb personatges excèntrics i alternant el present i el passat.

La trama parteix d'un jove prussià que travessa els Pirineus per lluitar a favor de l'ordre en plena guerra carlina l'any 1837. Aquest jove patirà un malentès que el deixarà encallat en una ciutat «ruïnosa i desconcertant».

Amb el pas del temps la seva estupefacció creixerà fins que es converteix en una companyia persistent. Els altres dos finalistes eren Robinson, de Vicenç Pagès, i Els fills de Llacuna park, de Maria Guasch.

El Premi Òmnium Millor Novel·la en Llengua Catalana de l'Any reconeix la millor novel·la publicada originalment en llengua catalana. «Es vol prestigiar, així, la literatura catalana dins i fora del propi àmbit cultural i, alhora, crear un catàleg de les millors novel·les».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona