01 de març de 2018
01.03.2018

El Salvador Dalí «personatge» i geni polifacètic arriba al Palazzo delle Arti de Nàpols

Montse Aguer inaugura la nova exposició sobre l'artista que va intentar convertir cadascun dels seus gestos en art. Visitable fins al 10 de juny

02.03.2018 | 07:10
«Autoretrat amb coll rafaelesc», una tela de l´any 1921.

El Palazzo delle Arti de Nàpols presenta des d'ahir i fins al 10 de juny el Salvador Dalí «personatge» en una mostra que s'endinsa en l'imaginari del geni polifacètic que va tractar de convertir cadascun dels seus gestos en art, ha informat la Fundació Gal·la-Salvador Dalí.

La directora dels Museus Dalí, Montse Aguer, va participar en la inauguració de la mostra juntament amb el president de l'entitat organitzadora Creés Organizzare Reallizzare (COR), l'ambaixador d'Espanya Jesús Gracia, l'alcalde de la ciutat Luigi de Magistris i el conseller de Cultura de la ciutat, Nino Daniele.

Per primera vegada a Itàlia, una exposició se submergeix en l'imaginari de l'artista per acostar al visitant la vida del geni empordanès, i ho farà sota el títol Io Dalí, i peces procedents de la col·lecció de la fundació, com a pintures, dibuixos, fotografies i revistes.

Com a novetat, aquesta exposició explora i revela l'altra vida de l'artista català, «la menys coneguda, amb la finalitat d'entendre la seva increïble personalitat» a través també de pel·lícules procedents de diferents arxius, ha destacat la fundació.

La comissària de l'exposició, Laura Bartolomé, defensa que l'artista va ser un creador en el sentit més ampli del terme, i s'ha referit a ell com a pintor, dibuixant, pensador, escriptor, amant de les ciències, catalitzador d'avantguardes, il·lustrador, dissenyador, cineasta i escenògraf: «Dalí no només aconsegueix la genialitat, sinó també una immortalitat inusitada del seu geni».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona