Joan Miquel Capell ha estat el guanyador de la novena edició del Premi Crims de Tinta, que convoca l'editorial RBA, amb l'obra Wad-Ras, basada en un cas real investigat per l'autor com a mosso d'esquadra. Llicenciat en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona (1995) i doctor en dret per la Universitat de Barcelona, l'autor va formar part durant 32 anys del cos de Mossos d'Esquadra.

El jurat destaca la capacitat de l'autor per plasmar la realitat de les presons de dones a través de la mirada de dos joves agents que comencen la seva carrera com a policies. També ha tingut en compte la recreació de l'ambient i el país del 1991 i, particularment, l'àmbit dels Mossos d'Esquadra en un moment clau de la seva història. Wad-Ras arribarà a les llibreries el pròxim 5 de març.

La novel·la es basa en el cas real d'una reclusa que va morir a la presó de Wad-Ras, segons semblava, per una sobredosi d'heroïna. Inesperadament, el jutge encarrega la investigació als Mossos d'Esquadra, que, per primera vegada, veuen com se'ls assigna un cas com a policia judicial des de la reinstauració del cos. La decisió, però, no agrada a tothom.