Una nit plena d'amor per les arrels jamaicanes donarà el tret de sortida al segon cap de setmana del Black Music Festival amb el cantant britànic Bitty Mc Lean i els lleidatans Koers. L'actuació tindrà lloc avui, a partir de les 22 h a la Sala La Mirona de Salt. Demà dissabte, els gallecs The Soul Jacket presentaran el seu nou treball The Soul Jacket III. Les seves actuacions ens porten cap al blues a?cid dels Fleetwood Mac amb country rock, soul, funk o el so de Laurel Canyon. En aquest cas, l'actuació se celebrarà a les 12 del migdia a la plaça l'Assumpció del barri de Sant Narcís de Girona, dins el Mercat La Volta.

També demà, a 2/4 de 9 de la nit a l'Auditori de Girona, La BigBlack Rhino presentarà el seu segon àlbum Come Back Home, un disc impregnat de música negra, passió i sobretot amb un estil molt particular que no deixa indiferent a ningú. La jornada de demà també inclou l'activitat «Black Music Frontissa», un taller d'iniciació al grafit per a infants des de 6 anys, tot emprant esprais de base d'aigua aptes per als més petits, sobre un mur construït amb capses de cartró. L'activitat, gratuïta, se celebrarà a partir de les 6 de la tarda, al barri de Santa Eugènia.

El comiat de La Raíz

El concert més destacat del segon cap de setmana de festival serà, sens dubte, el que protagonitzaran la combativa banda valenciana La Raíz a la Mirona de Salt. Aquest concert, que arrencarà a 2/4 d'11 de la nit i pel qual fa setmanes que s'han exhaurit les entrades, suposa el comiat de la formació de mestissatge, que després de molts anys d'intensa activitat ha decidit plegar veles amb una extensa gira.

Finalment, i per tancar el cap de setmana a les comarques gironines, diumenge a les 6 de la tarda a la Sitja de Fornells de la Selva, el protagonista serà Víctor Branch. Després de passar per aquest mateix festival fa tot just un parell d'anys, els jove artista arriba ara novament per presentar nous temes i versions, a ritme de soul, neo-soul, R&B i funk. Víctor Branch va fer un important salt endavant aquest passat 2017 amb la seva participació al concurs musical de Telecinco La Voz, on gairebé arriba a la final, després d'enamorar Malú. Aquest cap de setmana el Black Music Festival també arribarà a Reus i Perpinyà, amb les actuacions de La Soul Machine i Ibeyi, respectivament.