El pavelló Mies van der Rohe acull des d'ahir la mostra RCR Arquitectes · Pritzker 2017, un reconeixement a la contribució d'aquest despatx d'arquitectes olotins a la projecció internacional de l'arquitectura catalana. Rafael Aranda, Carme Pigem i Ramon Vilalta van ser mereixedors el 2017 del premi Pritzker, el guardó més important del sector a nivell internacional i considerat el Nobel de l'arquitectura. Ara, algunes de les maquetes de les seves obres més singulars es poden visitar fins al 18 de març. Hi ha projectes com el de la biblioteca Sant Antoni-Joan Oliver de Barcelona, el museu Soulages de Rodez, a França, o l'estadi d'atletisme Tossols-Basil d'Olot.

El muntatge expositiu que s'ha instal·lat al pavelló Mies van der Rohe conté un total de set obres que han estat premiades en diferents certàmens internacionals, com el mateix Pritzker o els premis EUMies Award, que organitza cada dos anys la Fundació Mies van der Rohe de la mà de la Unió Europea.

La mostra compta amb panells, maquetes i projeccions de la biblioteca Sant Antoni-Joan Oliver de Barcelona; l'estadi d'atletisme Tossols-Basil d'Olot; el parc de Pedra Tosca d'Olot; el Centre Recreatiu i Cultural de Girona; el Celler Bell-lloc de Palamós; el Museu Soulages de Rodez, a França, o el Crematorium d'Holsbeeck, a Bèlgica.

A través d'aquests treballs, la Fundació vol posar en relleu la contribució que han fet al llarg de la seva trajectòria els arquitectes olotins Rafael Aranda, Carme Pigem i Ramon Vilalta (RCR) per projectar l'arquitectura catalana «més enllà de les fronteres disciplinàries i territorials».

Dins el calendari expositiu, el pròxim 14 de març es farà un acte d'homenatge als arquitectes, que comptarà amb la presència d'Aranda, Pigem i Vilalta, a més del director del Museu Bozar de Brussel·les, Paul Dujardin; Benedetta Tagliabue, membre del jurat del Premi Pritzker; i Esteve Bonell i Eduard Bru, membres del jurat del Premi EUMies Award.