Figueres va deixar ahir de ser la capital de la sardana. Des que va rebre aquesta distinció, ahir feia just un any, la ciutat ha celebrat multitud d'actes coincidint amb el bicentenari del naixement del sardanista local Pep Ventura. La jornada d'ahir va servir per descobrir un monument que recordarà la capitalitat que Figueres ha ostentat durant el 2017. Tot plegat en una gran festa popular que va congregar multitud de veïns i curiosos.

L'últim acte va ser l'estrena d'un espectacle teatral al voltant de la sardana i que va comptar amb la col·laboració de més de 60 músics de Figueres, Torroella de Montgrí i Perpinyà. Tots ells sota la batuta pel compositor Jordi Molina, que va dir que poder dirigir l'orquestra havia estat «un repte», i va explicar que han necessitat més de dos mesos de feina.

Aquesta setmana serà la capital de la Conca de Barberà, Montblanc, qui prengui el relleu de Figueres com a punt neuràlgic de la dansa catalana. Com a activitat destacada, es preveu fer una sardana que envolti els 1.402 metres de muralla de la ciutat.