Els escriptors espanyols Javier Cercas, Antonio Muñoz Molina i Gabriela Ybarra han estat seleccionats entre els tretze finalistes al Man Booker Internacional, que premia cada any un llibre traduït a l'anglès i publicat al Regne Unit, amb 56.000 euros, va informar ahir l'organització del guardó.

Cercas ha estat nominat per El impostor (MacLehose Press), traduïda a l'anglès com The impostor per Frank Wynne, mentre que Muñoz Molina ha estat destacat per Como la sombra que se va (Tuskar Rock Press) amb traducció de Camilo Ramírez com Like a Fading Shadow i Ybarra per El Comensal (Harvill Secker), The Dinner Guest, en la seva versió anglesa amb traducció de Natasha Wimmer.

Els autors competiran pel guardó amb autors alemanys, com Jenny Erpenbeck; francesos com Laurent Binet o Virginie Despentes, així com escriptors procedents d'Àustria, Corea del Sud, l'Iraq, Polònia o Taiwan.

«Jutjar aquest premi ha estat una aventura estimulant. Hem viatjat a través de països, cultures i imaginacions per poder arribar a una llista que podria haver estat fins i tot més llarga», ha dit la jutgessa Lisa Appignanesi. El premi s'anunciarà el 12 d'abril.