El 32è Festival Castell de Peralada va anunciar ahir les actuacions de Carla Bruni, Javier Camarena, Rufus Wainwright, Kool & The Gang, Santana, Serrat i l'estrena del projecte de Sílvia Pérez Cruz & Marco Mezquida, que se sumen a les actuacions ja anunciades de Jonas Kaufmann i Plácido Domingo.

La presidenta de la Fundació Castell de Peralada, Isabel Suqué, va avançar que aquesta edició serà un homenatge a la seva mare, la fundadora del festival, Carme Mateu, traspassada aquest any, especialment amb un Rèquiem inaugural, però també amb una exposició i un premi a talents en dansa i òpera.

Per això, el festival arrencarà amb la Missa de Rèquiemamb l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), i es perllongarà fins al 17 d'agost amb un total de 22 espectacles i amb un pressupost de 4,4 milions d'euros.

El director del festival, Oriol Aguilà, va explicar que el Barroc serà el fil conductor d'aquesta edició, i tindrà el tenor Xavier Sabata en residència al festival.

El 27 de juliol començarà una setmana lírica «superlativa» amb un recital del tenor Javier Camarena, al qual seguirà l'alemany Jonas Kaufmann amb l'Orquestra del Teatro Real, formació musical que repetirà amb l'òpera en versió concerto Thaïs, de Jules Massenet, amb Plácido Domingo i Ermonela Jaho.

Una de les apostes serà el debut operístic el 6 i 7 d'agost del director teatral Oriol Broggi, amb La Flauta Màgica, de W. A. Mozart.

En dansa, el festival tindrà el 13 de juliol Giselle, amb el Ballet del Capitole de Tolosa de Llenguadoc, i també acollirà l'estrena a Catalunya d' Una oda al temps, de María Pagés, a benefici de la Fundació ACE.

Les entrades més cares seran les del recital de Jonas Kaufmann i l'òpera Thaïs, amb 320 euros.