El festival Strenes vol posar en valor les bandes de les comarques gironines i per aquest motiu ha decidit crear el premi Talent Gironí. Un projecte que busca guardonar bandes emergents de la demarcació.

El reconeixement inclou un guardó però també el compromís de tornar al festival «amb millors condicions i en espais més grans», segons ha concretat el seu director, Xavi Pascual.

Cinc bandes es disputaran la primera edició del certamen. El grup de Jair Domínguez Caritat Humana, l'aposta dels germans Vehí Norh State, la banda indie Carmen 113, el cantant de la Bisbal Pau Blanc i l'aposta en solitari de Sara Terraza són els candidats.

Talent Gironí funcionarà com una secció nova del festival Strenes. Pascual va voler aprofitar la presentació per demanar a altres festivals que també «dediquin una part concreta dels pressupostos anuals a potenciar nous grups».Una demanda que Pascual considera que és una inversió de futur. «Moltes de les bandes amb les quals hem anat confiant han acabat tornant al festival pràcticament com a caps de cartell», va remarcar.

Un jurat amb Josep Thió

La decisió del grup guanyador la prendrà un jurat integrat pel membre de Sopa de Cabra Josep Thió; el gerent del grup Enderrock, Jordi Novell; el periodista musical Xavi Castillón i dos representants de la Fundació Valvi i del festival Strenes.

Una de les demandes que la direcció de l'Strenes ha fet al jurat és que avaluïn com «funciona el grup en directe» i, sobretot, com «interactua amb el públic». Altres factors que també es valoraran són la qualitat musical, la posada en escena i el possible recorregut que puguin tenir en el món de la música.