17 de març de 2018
17.03.2018

El cadàver de Dalí torna a tenir cames

17.03.2018 | 01:43
Operació de trasllat de les restes, l´estiu passat.

Les despulles de Salvador Dalí ja reposen de nou sota la cúpula del Teatre Museu Dalí. La Fundació Gala-Salvador Dalí ha informat que la nit de dijous es van restituir les restes obtingudes per a les proves d'ADN que van ser amputades del cos momificat. L'operació va acabar de matinada.

El procediment ha estat el mateix que el juliol de l'any passat i «s'ha dissenyat de manera que es preservés la intimitat i memòria del Mestre».

A les sis de la tarda de dijous es va posar en marxa el dispositiu, que va concloure quan passaven quinze minuts de la una de la matinada. A diferència de l'exhumació, amb una gran presència mediàtica, aquesta vegada tot s'ha fet amb discreció. Hi van assistir el secretari general de la Fundació Dalí, Lluís Peñuelas, el gerent, Joan Manuel Sevillano; el notari Miguel Ángel Vera, que va aixecar acta. L'equip del forense Narcís Bardalet va portar a terme la completa restitució.

El museu va obrir les portes en horari normal ahir al matí, a dos quarts de deu.

L'exhumació va ser ordenada pel Jutjat de Primera Instància núm. 11 de Madrid. Era una prova sol·licitada per Pilar Abel Martínez que diu que és filla del geni i es va portar a terme el 20 de juliol.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona