22 de març de 2018
22.03.2018

L'artista de Vinaròs Núria Albesa guanya la XX Beca de l'Escala

El projecte «L'Escala a l'aigua» s'imposa a 58 propostes, entre elles d'Alemanya, Xile o la Xina

22.03.2018 | 07:14
Una obra de l´artista.

L'artista Núria Albesa Castellfort, de Vinaròs (Castelló), ha estat escollida pel jurat com a guanyadora de la vintena edició de la Beca Internacional de Primavera d'Arts Plàstiques de l'Escala, amb el projecte L'Escala a l'Aigua.

El treball d'Albesa competia entre un total de 58 projectes presentats provinents d'una desena de països diferents, entre els quals hi havia Alemanya, Àustria, Argentina, la Xina o Xile.

El projecte que desenvoluparà a l'Escala durant tres mesos (a partir d'aquest abril) suposa, segons Albesa, la creació «d'una sèrie pictòrica, amb gotes que reflecteixen detalls arquitectònics que mostren el passat i el present de l'Escala».

La materialització de l'obra serà amb diferents tècniques aquoses damunt de llenç, encara que també experimentarà amb altres suports i altres materials com, per exemple, sorra de la platja, ha explicat la creadora.

«Vull reivindicar la cultura de la zona, on no sols hi ha platges meravelloses, sinó que la història i la cultura local fan d'un petit poble costaner una càpsula del temps on s'ajunten milers d'històries i racons interessants per conèixer», afegeix la guanyadora de la beca.

La Beca Internacional de Primavera de l'Escala inclou una estada de tres mesos a la Casa dels Forestals de Sant Martí d'Empúries, on poder desenvolupar el projecte presentat, així com una ajuda de 2.500 euros per a les despeses que aquest representi.

El jurat està format per Xavier Aquilué, Francesc R. Oretó, Enric Tubert i Josep Maria Simon, que han destacat l'originalitat de la proposta presentada per Albesa, així com la seva acurada tècnica.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona